De vrijwilliger biedt in de wachtkamer van de spoedeisende hulp de patiënten en eventuele begeleiders extra aandacht door bijvoorbeeld een praatje te maken, een kopje koffie aan te bieden of relevante informatie te verstrekken over bijvoorbeeld de werkwijze en de wachttijden.
De medewerkers van de spoedeisende hulp zijn primair bezig met acute en soms zeer complexe hulpverlening, waardoor zij niet altijd in de gelegenheid zijn om een praatje te maken of de patiënt en begeleiders uitgebreid te informeren.
Als vrijwilliger zal u daarom met veel verschillende patiënten en begeleiders in contact komen die mogelijk stress en onzekerheid ervaren over de eigen situatie dan wel de situatie van de naasten.
U wordt tijdens de werkzaamheden begeleid door de coördinerend verpleegkundige van de spoedeisende hulp en kan met uw vragen terecht bij de vrijwilligerscoördinator.
De afdeling
Op onze Spoedeisende Hulp beschikken we over reguliere en speciale kinderplaatsen, 2 shockrooms en een traumakamer. Ook beschikken we over een buckykamer, en een eigen gipskamer. De spoedeisende hulp werkt op één locatie nauw samen met de huisartsenpost.
Ons team bestaat uit SEH verpleegkundigen, doktersassistentes, afdelingsassistentes, SEH artsen en diverse arts assistenten. De dagelijkse leiding is in handen van de EVR voorzitter/SEH arts en twee teammanagers.