De vakgroep Longgeneeskunde is een belangrijk onderdeel van het Flevoziekenhuis. De geleverde zorg omvat de gehele breedte van ons vak, zoals oncologische zorg, endoscopie inclusief thoracoscopie, EUS en EBUS, infectieziekten, acute en chronische zorg, palliatieve zorg, het slaapteam tweedelijns longrevalidatie etc.
Binnen het Flevoziekenhuis bieden we een breed pakket aan oncologische systeemtherapie aan, inclusief immunotherapie. Voor radiotherapie en longchirurgie hebben we een nauwe samenwerking met Amsterdam UMC, waarbij radiotherapie een dependance in het Flevoziekenhuis heeft waar zowel spreekuur als behandeling plaatsvindt.
Het Flevoziekenhuis en de vakgroep Longgeneeskunde hebben ambitieuze plannen voor de komende jaren op het gebied van transmurale samenwerking, palliatieve zorg en preventie.
‘’Een hecht en leuk team. We zijn trots op de fijne samenwerking met elkaar en met de andere specialismen”
De vakgroep Longgeneeskunde is een integraal onderdeel van de ziekenhuisorganisatie en daardoor werk je veel samen met andere zorg- en ondersteunende afdelingen. De vakgroep heeft samenwerkingsverbanden met diverse partners en organisaties in de eerste en derde lijn.
De vakgroep
De vakgroep Longziekten van het Flevoziekenhuis bestaat uit zeven longartsen. Wij werken allemaal als algemeen longarts, maar hebben ook ieder onze aandachtsgebieden. De longafdeling heeft 18-24 klinische reguliere longbedden en een uitgebreide poliklinische praktijk. Je werkt nauw samen met het verpleegkundig team, het poliklinisch team, A(N)IOS, een verpleegkundig specialist, physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen. Daarnaast participeert de vakgroep in de opleiding interne geneeskunde. De vakgroep staat bekend om de prettige onderlinge samenwerking, openheid en goede sfeer.